home   acupunctuur          
 
  Praktijk  

 

Rian van Gompel

CV

 


Beroepsorganisaties

NVA

Voor informatie over vergoedingen vanuit het aanvullende pakket, klik op het logo.
Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

en

BATC logo
www.batc.nl

   

Praktijk voor Energetische Geneeswijzen

In mijn praktijk begeleid ik mensen op weg naar gezondheid.
Gezondheid betekent dat je fysieke lichaam zo optimaal mogelijk functioneert, dat je op een gezonde manier met emoties en je gevoelens in contact staat, dat je manier van denken helder, creatief en voedend is en dat je in verbinding staat met je eigen spiritualiteit; een inspiratiebron diep in jezelf.
Dit doe ik volgens de 5 natuurgerichte principes:

 1. Energie
  Energie kan bestaan uit materie of fijnstoffelijke energie zoals de aura. Er is energie nodig om te kunnen stromen. Bij te weinig energie of geblokkeerde energie wordt dit als eerste hersteld.

 2. Prikkeloverdracht
  Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

 3. Drainage
  In deze hectische maatschappij worden ons lichaam regelmatig belast met gifstoffen in stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Als de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van deze stoffelijke ballast.

 4. Voeding
  Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. 

 5. Psyche
  Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen.

Om je op deze weg te ondersteunen maak ik gebruik van onderstaande methoden en middelen.

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Er worden dunne naalden gezet in het verloop van de meridianen. Dit zijn energiebanen die in je lichaam stromen.
Met acupunctuur kun je fysieke (pijn)klachten aanpakken, maar ook geblokkeerde emoties in beweging brengen, zodat je weer lichter en vrijer kunt functioren .................. lees verder

Een onderdeel van acupunctuur is
dry needling, wat zeer effectief kan zijn bij pijnklachten en blokkades van het bewegingsapparaat, dus de spieren.

Neuro4Profiel

Neurotransmitters bepalen de manier waarop 'boodschappen' door je lichaam worden verstuurd. Ze zijn niet alleen van belang voor het functioneren van je zenuwstelsel, maar voor vele processen in het lichaam.
Met behulp van een online-vragenlijst krijg je een uitgebreid neuro4profiel van jezelf te zien.
Een verstoring of een tekort aan bepaalde neurotransmitters kan leiden tot een groot scale aan klachten, zoals burn-out, concentratie- en geheugenstoornissen, hormonale problemen,overgevoeligheid, slaapproblemen om er maar enkele te noemen.

Zie hier een voorbeeld van een neuro4profiel van iemand die in een burn-out zit.

Hier een voorbeeld van een topsporter.

Ontstoren vaccins/medicatie

Met behulp van homeopathische ontstoringskuren ga je medicatie ov vaccins die als een stoorzender in je lichaam aanwezig kunnen blijven, uit het lichaam verwijderen.
Dit kan een verbetering geven bij klachten die opgetreden zijn na het inname van allerlei soorten medicatie, zoals narcose, vaccinatie, anticonceptie.
In de praktijk kan ik vele medicatie doortesten en zien of dit als een stoorzender in het lichaam aanwezig is......lees verder

Inspiring Homeopathy

Deze vorm van homeopathie werkt met 7 universele lagen, die elk werken op een bepaald thema. Deze manier van behandelen helpt je je in een spiraalbeweging naar je kern te brengen.Op de weg hier naartoe worden fundamentele blokkades opgeruimd zoals faalangst en onzekerheid, schuldgevoel, het conflict tussen goed en fout, gevoelens van boosheid, controle willen houden, angsten enz.............lees verder

Energiewerk

Mijn kracht is dat ik af kan stemmen op jouw energie en kan voelen waar energie stagneert, of dat je veel energie die niet van jezelf is, in je aura hebt opgenomen.
Je zit dan niet lekker in je vel, voelt je moe en lusteloos en bent niet meer verbonden met je innerlijke kracht. Als dit het geval is, dan starten we eigenlijk altijd met een energiebehandeling.
Ook na een ongeval of veel behandelingen in het ziekenhuis, bv. chemokuren, starten we meestal met energiewerk, om je energie weer stromende te krijgen. Vaak krijg je hierbij inzichten in de manier waarop jij met je energie omgaat en waar je zwakke pekken zitten.

Bij deze behandeling werk ik vaak met een apparaat en kristallen die je cellen schoonmaken en activeren, Meestal begeleid ik dit met een geleidemeditaite die op jou energie is afgestemd.

Opstelling van de ziel

In deze opstelling ga je een probleem wat bij je speelt, voelen en ervaren vanuit het perspectief van je ziel.
In een opsteling doorloop je je moederlijn en je vaderlijn, waarbij je veel inzichten kunt krijgen en balast kan loslaten.
Daarna kijk je met andere ogen naar het probleem, heb je inzichten ontvangen wat betreft het patroon wat met het probleem te maken heeft en is je energie weer meer gaan stromen.
Je hebt in "het veld" de helende energie in beweging gezet, zodat je leven weer liefdevoller gaat stromen.

Als je het gevoel hebt dat je op deze manier naar een probleem wilt kijken, kun je dit aangeven bij het maken van een afspraak.

 

   
De enige reis die de moeite waard is voert naar jezelf, op zoek naar de oorspronkelijke stem van je hart.

Uit : 'De weg van het hart' door Susanne Tamaro

 

Algemeen

Adres:

Gezondheidscentrum
't Oude Klooster
Burg. van Houdtplein 22K
5531 GN Bladel
Tel. 0497-388183
Email: rianvangompel@kpnmail.nl

 
Disclaimer