Banner2023
home   acupunctuur          
 
  Neuro 4 Coach  

 

Neuro4profiel   

 

Neurotransmitters, de taal van je lichaam

In de praktijk werk ik met het Neuro4Profiel, een screeenig van je neurotransmitters, welke oorspronkelijk afkomstig is van Dr. Braverman.
Zelf heb ik de opleiding tot Neuro-4-Coach gedaan bij CellCare Health Centre.

Na het invullen van een online vragenlijst, wordt een interpretatie van de resultaten van de 4 neurotransmitters Dopamine, Acethylcholine, GABA en Serotonine in beeld gebracht.
Dit geeft een inzicht in je mate van functioneren en je energienivo.

Neurotransmitters bepalen de manier waarop 'boodschappen' door je lichaam worden verstuurd. Ze zijn niet alleen van belang voor het functioneren van je zenuwstelsel, maar ze zijn bv. ook betrokken bij je motoriek, je immuunsysteem en je pijnbeleving.
Wanneer de werking van je neurotransmitters verlaagd raakt, dan merk je dat bv. aan gevoelens van angst, toegenomen prikkelbaarheid, verminderd geheugen en concentratievermogen, verminderde plezierbeleving, vermindering van slaapkwaliteit en zelfs vermoeidheid.

Normale spiegels van neurotransmitters worden gezien bij een goede werking van het geheugen, bij een goed alertheid, goede leerfunctie, bij emotionele stabiliteit, adaptatievermogen en je vermogen om tot rust te komen.

 

    

 

Try to learn something about everything and everything about something.

Thomas Huxley

 
Disclaimer